Newsletter Nr. 4 — Oktober 2018

 

Kjære medlemmer og venner av norsk-tysk selskap!

 

I dette nyhetsbrevet ønsker vi å se pa tidligere så vel som kommende arrangementer. Vi vil også informere om styrets kontinuerlige arbeid. Vi jobber for å skape et spennende program for deg som medlem, og andre interesserte. Vi gleder oss over tilbakemeldinger og gode innspill. Og så håper vi å se deg på et av vare kommende arrangementer!

 

Som du vil kunne se, har vi en ny nettside, www.norsk-tysk-selskap.no , og ny logo. Nettsidene gir informasjon om hvem vi er og hvilke arrangementer vi tilbyr.

 

AKTUELLE ARRANGEMENTER

Valgvake 14. oktober

Iforbindelse med delstatsvalget i Bayern inviterer vi til valgvake på Internasjonalen.

Delstatsvalget i Bayern er høstens store politiske begivenhet i Tyskland. CDUs søsterparti CSU kiemper med nebb og kier for å beholde sitt absolutte flertall i delstatsforsamlingen i München. Meningsmålingene den siste tiden indikerer at dette blir svært vanskelig. Alternative for Tyskland (AfD) stormer frem på høyresiden, og miliøpartiet De grønne gjør det skarpt som alternativ til mer liberale konservative.

Eventet finner sted på Internasjonalen, adresse Youngstorget 2A (2. etasje) fra klokken 17.00-19.30. Vi har invitert flere spennende gjester som vil gi oss et godt overblikk over utgangspunktet, og som vil kommentere resultatene etterhvert som de kommer inn. Arangementet holdes på norsk

Ytterligere informasjon finner du p& hiemmesiden var og pd vér Facebook-side.

 

Som i foregående år vil vi også i år arrangere en omvisning i Galleri Würth. Foreløpig dato for dette er 22. November. Nærmere informasjon kommer i løpet av kort tid, i egen invitasjon, samt på nettside og Facebook. OBS: Det vil bli begrenset med plasser.


TILBAKEBLIKK

 Siden sommerfesten i juni har vi gjennomført flere arrangementer. I slutten av august fant den populære og godt besøkte arkitekturvandringen med Guide-A sted. Her sa man på tyske arkitekters bidrag til byutviklingen.

 

I september presenterte Harald Herresthal sin bok ,,Min mor valgte meg", der han skildrer sine foreldres dramatiske liv. Arangementet var godt besøk og åpnet opp for mange fine samtaler.

 

Styreleder har også fatt anledning til å møte den nye ambassadøren, Alfred Grannas, og diskuterte selskapets planer og kommende aktiviteter. Vi ser frem til videre samarbeid.

Flere styrerepresentanter fikk også muligheten til å ta farvel med tidligere ambassadør Dr. Thomas Götz i juni. Vi vil benytte anledningen fil å takke for godt samarbeid og viktig støtte fil selskapet.

 

#TYSKERNE“ OG ,,TYSKPOLITIKK.NO"

  Helt på tampen ønsker vi å komme med to tips for deg som er politisk og/eller kulturelt engasjert og interessert:

 

Podcasten ,Tyskerne" med Kai Hanno Schwind og Ingrid Brekke jobber under mottoet ,,Om politikk, kultur og alt det andre". Podcasten kan høres på Soundcloud

(https://soundcloud.com/user-45639556 ) eller ved å abonnere på iTunes. Podcasten har en egen Facebookside. Kai Hanno Schwind deltar forøvrig også på vart valgarrangement den 14. oktober.

 

For deg som er interessert i tysk politikk, men sliter med å felge politiske debatter i

tyske medier, ber du ta en titt på bloggen ,, Tyskpolitikk" (www.tyskpolitikk.no ). Bak bloggen finner vi blant annet Simon Torp som er kooptert styremedlem i norsk-tysk selskap.

 

Vennlig hilsen

 Styret i norsk-tysk selskap