Newsletter nr 5 – mars 2019


Kjære medlemmer og venner av norsk-tysk selskap!

I dette nyhetsbrevet ønsker vi å informere om tidligere og kommende arrangementer. Vi vil også informere om styrets kontinuerlige arbeid. Vi jobber for å skape et spennende program for deg som medlem, og andre interesserte. Vi setter pris på deres tilbakemeldinger og innspill til våre arrangementer, samt tips om hva som kan forbedres. Vi gleder oss over tilbakemeldinger og gode innspill. Vi håper å se mange av våre medlemmer på selskapets fremtidige arrangementer! Dere finner alltid informasjon om arrangementene på nettsiden vår www.norsk-tysk-selskap.no.

 

AKTUELLE ARRANGEMENTER

20. mars blir det omvisning i Universitetsbibliotekets tyske samling med førstebibliotekar Henrik Keyser Pedersen. Arrangementet er fullbooket.

Det blir generalforsamling 02. april kl. 18:00 i Ris Storstue. Vi ber alle medlemmer som ønsker å delta å melde seg på innen 20. mars via selskapets e-postadresse (sekretariat@norsk-tysk-selskap.no).

Vo jobber med å lage et arrangement i forbindelse med valget til Det europeiske parlamentet medio mai. Vi kommer til å legge ut mer informasjon på nettsiden, på selskapets facebookside, og sender som vanlig invitasjon via e-post.

Selskapet arrangerer sommerfest 04. Juni i Ris Storstue. Vi sender også ut en egen invitasjon til sommerfesten – men vi kan avsløre allerede nå at det blir både tysk Bratwurst og ekte norske grillpølser!

 

TILBAKEBLIKK

I oktober arrangerte vi en valgvake i forbindelse med delstatsvalget i Bayern på Internasjonalen (Youngstorget) i hjertet av det politiske Oslo. Arrangementet var godt besøkt og hadde Kate Hansen Bundt (Den norske Atlanterhavskomité), Erik Markussen (tyskpolitikk.no) og Tobias Bach (Universitetet i Oslo) som innledere og paneldeltakere.

Som i de foregående årene besøkte vi Galleri Würth og fikk en flott omvisning i utstillingen av ulike verk fra tyske kunstnere fra 1960-1990 tallene.

I januar hadde vi nyttårsfest i Artilleriloftet ved Akershus festning. Kveldens høydepunkter var uten tvil konserten av studentkoretChorusMixtusundtalen av Sven Erik Svedman. Vi vil også takke den tyske ambassadøren Alfred Grannas før sin støtte av arrangementet.Vi arrangerte også tombola og vil gjerne takke alle som sponset store og små gaver: Color Line, Würth, EvoElsykler, Deutsch-Norwegische Handelskammer, Oslo Vinterpark, Kaffebrenneriet, Ingrid Brekke, Knut Hoem og Angela Herr.

 

TIPS

Selskapet ønsker å informere om kommende arrangementer av interesse for våre medlemmer; både for de som er politisk og kulturelt engasjerte, og for alle med interesse for Norsk-tyske relasjoner. 26.-28. april arrangeres det «Tysk-norsk litteraturfestival. På vei til Frankfurt» på Litteraturhuset. Mer informasjon er tilgjengelig på festivalens nettside: https://tysklitteraturfest.no/

Vi vil også gjerne gjøre dere oppmerksom på podcasten «Tyskerne» med Kai Hanno Schwind og Ingrid Brekke som jobber under mottoet «Om politikk, kultur og alt det andre». Podcasten kan høres på Soundcloud (https://soundcloud.com/user-45639556) eller ved å abonnere på iTunes. Podcasten har en egenFacebookside.

For deg som er interessert i tysk politikk, men sliter med å følge politiske debatter i tyske medier, bør du ta en titt på bloggen «Tyskpolitikk» (www.tyskpolitikk.no).

 

Vennlig hilsen

Styret i norsk-tysk selskap
Impressum:

Norsk-Tysk Selskap - Deutsch-NorwegischeGesellschaft

Organisasjonsnummer: 985 094 012 Kommune: OSLO

Postadresse: Postboks 179, 0323 OSLO e-post: sekretariat@norsk-tysk-selskap.no

Styrets leder: Johann Ruben Leiss - Nestleder: Jens Peder Lomsdalen