Kommende arrangementer

Alle arrangementer er utsatt på ubestemt tid som følge av koronaviruset


April 2020

POLITIKK I DYSTRE TIDER - I DAG - EN SAMTALE,

2. april 2020, kl. 18.00,

Professorboligen ved det juridiske fakultetet i Oslo sentrum, Karl Johans gate 47

Forskergruppen Humaniora studier ved Sentrum for pedagogikk - Universitetet i Oslo arrangerer i samarbeid med Norsk-tysk selskap, en samtale med professor Bernt Hagtvet, og Dr. Helgard Mahrdt med tema: "Politikk i dystre tider - i dag".

I en tid der høyrepopulismen vokser, motstanden til EU blir større, og hvor politikeres manglende vilje og evne til å følge grunnleggende konstitusjonelle prinsipper utfordres, anses tema som mer relevant enn noen gang. Samtaleholderne vil knytte samtalen opp mot Rune Slagstads bok "Politikk i dystre tider" som tar for seg flere artikler om Hannah Arendts filosofi og politiske tenkning. Mahrdt og Hagtvet vil knytte dagsaktuelle politiske temaer opp mot Arendts filosofi - og gi oss en samtale om flyktningspørsmål, ytringsfrihet, og "sannhet og politikk".

Etter samtalen åpnes det opp for spørsmål fra salen. De som ønsker, kan lese artiklene fra Slagstads bok som vil danne utgangspunkt for samtalen i forkant av arrangementet: https://www.pax.no/hannah-arendt.6191724-331611.html Vi ser frem til en spennende, interessant og hyggelig kveld med våre medlemmer og andre som ønsker å høre mer om Arendts filosofi anvendt på moderne politiske spørsmål.

Arrangementet holdes på norsk, men spørsmål kan stilles på både norsk og tysk. Vi håper vi ses!


Generalforsamling

Utsettelse

Kjære medlemmer av Norsk-Tysk selskap

Vi håper det går bra med dere og deres familie i disse spesielle tidene !

På grunn av koronasituasjoen er vi nødt til å utsette generalforsamlingen på ubestemt tid.

Vi holder dere oppdatert.

På lenken nede finner dere balanse og resultat fra 2019.

Hold dere frisk!


Juni 2020

Sommerfest

Ris Storstue
Tirsdag 9. juni, kl 18:00